Basiscursus tekenen

In deze cursus (doorlopend) nemen we jouw niveau als startpunt.  Op vrijdagochtend van 10.15 – 12.15 u. Iedere eerste vrijdag van de maand begint er een ander thema en kun je aanhaken bij de groep. Tekenen is kijken, waarnemen, zien…..    en veel doen. 

 

 

 

Kinderatelier

Een superleuke cursus voor kinderen uit de regio Hilvarenbeek (basisonderwijs).  

De kinderen zullen vooral gaan tekenen en schilderen, hun fantasie gebruiken, wat opsteken en met leuke dingetjes thuiskomen. Het thema voor dit voorjaar (5 februari t/m 15 april 2020 ) is ‘bouwsels’. Deze cursus wordt door de Werckwinckel aangeboden in de Elckerlyc in Hilvarenbeek

 

 

 

Cursist Marius schrijft:

‘Toen ik Saskia ontmoette op de kunst- en cultuurroute midden-Walcheren waar ik exposeerde, was er direct een goed contact zeer spontaan en hartelijk. Het gesprek was helder en duidelijk, ze was verrast door mijn vrij werk het geometrische en grafische en wees me ook op mijn zwakke punten. Na een lang gesprek met Saskia heb ik ik haar gevraagd om bij haar een aantal lessen te volgen, b.v. in een stijl waar ik zelf niet aan toe kwam. Wij zijn daarna aan de slag gegaan, abstract, met muziek, met niet-dominante hand, en we hebben gewerkt aan collages, en blind schilderen en tekenen. Door deze stap te zetten heb ik geleerd nog beter te kijken en te luisteren naar iemand die mij ook nog kon inspireren en enthousiasmeren. Al dat ik daar leerde, was mijn voor mij een ontdekking ik zat vast in mijn wereld realistisch pentekenen. Ik kreeg er een goed gevoel bij en het was ook een stap voorwaarts, ik had er plezier in en voelde een sterke drang om door te gaan. Kortom: het was zeer leerzaam, en een mens is nooit te oud…’